//
esteu llegint...

Cultura i festes

La reforma del Jaume I, que des de 2015 M+S Algemesí reclama, comença a caminar

Després de molt insistir, a proposta nostra, s’aprovà per unanimitat destinar 400.000€ del romanent a rehabilitar el teatre. això  fa possible que s’estiga redactant ja el projecte. Caldrà aprovar el plec abans que cloga l’any.

Una de les preocupacions d’aquesta legislatura de M+S ALGEMESÍ ha estat la rehabilitació del Teatre Jaume I perquè és un edifici obsolet i amb serioses carències en matèria de seguretat. Malgrat que havíem denunciat les nombroses deficiències  l’actual equip de govern ha continuat utilitzant-lo, fins aquest estiu, per fer actes obert al públic.

M+S ALGEMESÍ conscient que realitzar allí les Jornades de Teatre Escolar o albergar concerts de grups i associacions era un perill des del principi de la legislatura insistí en rehabilitar-lo. Els pressupostos pactats de 2016 contemplaven a una partida de 110.000€ per iniciar la remodelació elaborant almenys el projecte. L’equip de govern no va executar la partida i no la gastà. Ni tal sols elaborà el projecte.

Els pressupostos de 2017 que l’equip de govern pactà amb el PP no contemplava cap partida per a reformar-lo, però finalment després de la denúncia pública que férem en juliol sobre el perill que suposava la seua utilització tots els partits acordàrem destinar 400.000€ del romanent a la seua reforma.

Ens congratulem de veure com els nostres esforç no han estat en va i que el projecte arquitectònic que s’ha encomanat a un arquitecte local va endavant. I a més el projecte està elaborant-se utilitzant tecnologia punta innovadora també local. L’arquitecte redactor del projecte Mario Colombini ha encomanat a l’empresa d’Algemesí SURLANNER GEOMATIC un escanejat amb la novedosa tècnica de núvols de punt que podeu contemplar en el dos següents vídeos:

https://www.youtube.com/watch?v=dtjxpxip5BY&t=6s

https://www.youtube.com/watch?v=CxtSnPrg4Po

Mitjançant la utilització d’un làser escàner, i el tractament posterior de les dades, s’ha obtés un núvol de punts a partir del qual s’ha recreat la geometria real i tridimensional de l’edifici, fen possible així obtenir uns plànols en 2D precisos per tal de dur endavant la reforma.

A M+S ALGEMESÍ li hagués agradat que almenys aquest projecte arquitectònic s’hagués elaborat ja en 2016, donat que hi havia partida pressupostària. Si s’hagués tingut eixa previsió i eixa iniciativa ara ja podrien estar licitades les obres. Però com tenim un equip de govern lent de reflexos no ha estat així. Així doncs tindrem que treure a concurs l’obra ràpidament abans que concloga l’any. El termini ve ajustat però caldrà complir-lo, ja que altrament el diners destinats tornarien al romanent i no es podria executar l’obra.

Malgrat tot estem contents per veure que la nostra insistència i  tenacitat ha donat el seu fruït. No cal dir que si açò es podrà dur endavant és perquè absolutament tots els partits municipals vam veure aquesta necessitat i per unanimitat es va decidir destinar els diners de la meitat del romanent a aquesta obra.

Durant la primera part de la legislatura ens hem trobat amb un equip de l’equip de govern sense iniciativa que ha fet impossible que aquests tipus de projectes prosperaren. Però Algemesí necessita un espai cultural d’aquestes dimensions on els xiquets puguen fer teatre, on es puguen acollir concerts, xerrades, actuacions d’associacions… I finalment el tindrà.

Nosaltres portàvem aquesta acció en el nostre programa, l’incorporàrem a les ja finiquitades “115 propostes” com a proposta 66 i complim amb allò que prometem. Un projecte necessari i beneficiós per a Algemesí en el que M+S ALGEMESI venia insistint i que finalment ha estat possible per la constància de la nostra reclamació.

Debat

Sense comentaris.

Post a Comment