//
esteu llegint...

Economia i treball

Volem la gratuïtat total de l’AP-7 i rebutgem qualsevol peatge de manteniment

El PP al congrés proposa un “peatge tou” per a manteniment, però no es planteja cap peatge de manteniment per a les autovies radials de Madrid. Una vegada més ens tracten com a ciutadans de tercera

 

El proper any 2019 serà el darrer any de concessió de l’AP7 a empreses privades. A partir de 2020 aquesta important via de comunicació per als valencians i valencianes -i per a la seua indústria i exportació- passaran a estar gestionades per l’Estat, tal i com estan totes les autovies radials que uneixen Madrid amb la resta de la península. No obstant això, sembla ser que el tractament que ens espera a nosaltres és discriminatori en relació a altres parts de l’Estat i per això M+S ALGEMESÍ ha presentat un moció demanant la gratuïtat total de l’AP7 per als usuaris tal i com passa en la resta de vies radials de titularitat estatal. No estem disposats que, a més d’infrafinançats i deixats de banda en la inversió estatal, siguem, a més, humiliats pagant pel mateix que altres tenen debades.

És cert que el govern de M. Rajoy ha anunciat que no va a prorrogar la concessió de l’autopista, però no ha dit que aquesta vaja a ser gratuïta. Tot el contrari. Pel que sembla va preparant el terreny per a fer que els valencians i valencianes continuem pagant per poder recórrer el nostre territori de nord a sud.

En abril de 2017 la concessionària, Abertis, proposava que a partir de 2020 s’instauraren “peatges tous” per al manteniment de les autopistes recuperades, començant per l’AP7. Mig any després l’obedient PP presidit per M. Rajoy recollia la proposta i ens preparava per la decisió final.

El portaveu de Foment en el Congrés i president del Partit Popular a Castelló, Miguel Barrachina, va avançar en octubre en roda de premsa que el ministeri estudia implantar peatges per al manteniment de l’AP7 després de finalitzar la concessió el 31 de desembre del 2019.

Se’ns justificarà tal mesura dient que l’Estat no està en condicions d’assumir eixa despesa, però sembla ser que sí que ho està per rescatar al sector privat autopistes que quebren o per pagar indemnitzacions de plataformes de gas, tot i que ser inconstitucionals.

Des de M+S ALGEMESÍ no podem acceptar aquest argument tan pueril que maltracta novament econòmicament als algemesinencs i les algemesinenques i que ens tracta, una vegada més,  als valencians com a ciutadans de tercera o quarta. La concepció radial i centralista fa que els ciutadans que viuen al centre de l’Estat tinguen unes autovies radials que costen de mantenir, si fa no fa, el mateix que l’AP7, però ells no paguen per circular per elles. Ara el PP, seguint les indicacions d’Abertis que no vol perdre el negoci, vol que nosaltres continuem pagant per circular per una carretera per la que portarem 48 anys pagant per circular. Espanya, una vegada més, maltracta als valencians i les valencianes pel simple fet de viure al nostre territori.

L’experiència ens diu que tots els governs centrals han concedit a les concessionàries el que han demanat. Als valencians ens ha donat igual que governara  l’UCD, el PSOE o el PP. Els governs d’aquest signe han mirat sempre més pel benestar de l’Ibex 35 que pel benestar dels valencians i valencianes. Esperem que almenys en  aquesta ocasió els representants a nivell local del PP es posen del costat de la ciutadania i no del capital. Donem per descomptat el suport d’EU, i també del PSOE que, des del Consell, també demana la gratuïtat.