Educació

Més Algemesí es reuneix amb els representants de l’Associació de Veïns del Carrascalet

Tal i com us informàvem en l’anterior notícia, el passat dissabte  27 de novembre dos membres de la Coordinadora de Més Algemesí –entre ells el Coordinador- es reuniren amb representants de l’Associació de Veïns del del Carrascalet a fi de mantenir una xarrada amb ells i escoltar les seues inquietuds i les seues demandes. Entre elles ens manifestaren aquelles relatives a una millor dotació d’equipament al Col·legi, dotació de la que ja us hem parlat; proposaren, en concret, construir una nova Escola Infantil Municipal en altres terrenys per tal de guanyar espai per al Col·legi.

Ara però, volem explicar-vos altres aspectes que tractarem en la xarrada. Aquesta tingué lloc al centre social del Carrascalet, centre del qual n’estan molt orgullosos, ja que compta amb una gran participació per part dels veïns.

En primer lloc, els representants de l’Associació ens comunicaren el seu malestar pel fet que,  com a resultat de les diferents decisions preses durant decennis, el ben cert és que el barri havia estat apartat del poble, ja que, a més de tindre les vies impedint-hi l’accés, en el seu moment es construí el polígon industrial en terrenys en els quals hagueren  pogut créixer cap al nucli d’Algemesí, impedint-se així la seua expansió en aquesta direcció. Cal afegir que aquest sentiment s’agreuja quan, com explicaren, plou insistentment, ja que s’inunden els túnels d’accés, i el barri es queda incomunicat.

Altra qüestió que posaren damunt la taula és que a l’altura de la plaça d’Espanya les vies del tren no estan tancades i es fàcil l’accés a elles, per la qual cosa hi ha  perill per als veïns, sobretot  joves i xiquets,  que passen per elles per a anar al centre del poble. Des de Més Algemesí pensem que cal fer gestions urgents per tal que ADIF pose també en aquesta zona una tanca igual que s’ha fet uns metres més enllà en la zona del polígon. Igualment comentaren que l’accés de vianants ni està en bones condicions ni té un disseny adequat. A més a més del fins ara exposat, ens insistiren en tradicionals reivindicació del barri sobre la necessitat d’una major presència policial, una millora en la neteja dels solars i el manteniment de les instal·lacions esportives que sempre han estat en el barri i que ara estan un poc abandonades.

Per la nostra banda, a més d’escoltar-los i prendre  nota de les seues necessitats, els explicàrem què era Més Algemesí i en que consistia en nostre projecte, posant-nos a la seua disposició per tal de, si en algun moment ho consideraven convenient, fer arribar als mitjans de comunicació algunes de les seves demandes que ens paregueren mes urgents -el tancat de les vies-, com si arribàvem a tindre representació el treballar per donar compliment a les seues reclamacions. En definitiva, insistírem, en que la nostra intenció és la de canviar la forma de fer política, escoltant als ciutadans i demanant-los opinió a l’hora de fer les coses –tal i com estàvem fent- i que el nostre compromís –és el de treballar per fer d’Algemesí un poble millor.

Igualment se’ls va informar que des de l’òptica de Més Algemesí la millor solució per a la integració del barri, encara que siga a llarg termini, és el soterrament de les vies, reivindicació que Més Algemesí sempre ha tingut present i que formarà part del nostre programa electoral. És per això que en el seu moment es va presentar una esmena en eixe sentit als pressupostos de l’Estat, tot i que dissortadament no va prosperar. Malgrat tot, Més Algemesí continuarà  fent el possible per a dur-ho a terme, ja que és una demanda que no solament beneficia al barri del Carrascalet sinó que seria una millora important per a tot el poble.

Amb aquesta reunió Més Algemesí comença a fer realitat el projecte de mantindre reunions amb el major nombre de col·lectius i associacions del poble per apropar-nos als problemes reals dels ciutadans i poder dur a terme el nostre objectiu de treballar pel poble escoltant al poble.