L’execució del pla Edificant d’Algemesí en l’aire

La reducció d’un 40% del pressupost de la Generilitat no assegura la inversió en quatre centres educatius d’Algemesí. Tots els partits hem de reclamar que s’executen.

En els últims anys Algemesí ha experimentat una gran millora en els seus centres educatius. Gràcies al Pla EDIFICANT que posà en marxa la Conselleria d’Educació governada per COMPROMÍS ha estat possible l’eliminació dels barracons existents a l’IES BERNAT GUINOVART, la millora de les instal·lacions del col·legi RIBALTA, i l’inici d’un nou centre ALBERTO TORTAJADA. En total estem parlant que el govern del Botànic ha destinat quasi 6 milions d’euros a millorar els centres educatius d’Algemesí.

Queden per executar les millores del centre CARME MIQUEL del Raval, ja quantificades i amb un projecte arquitectònic elaborat, obres que ascendeixen a quasi un milió d’euros. Altres centres com el col·legi BLASCO IBAÑEZ tenien elaborada ja la memòria tècnica, i d’altres, com la reforma de l’IES SANT VICENT o el nou centre VERGE DEL PILAR encara estaven en fase d’estudi. Però cap d’aquests quatre centres no tenen garantida l’execució de les obres perquè el nou Govern del PP-VOX ha reduït, per a 2024, un 40% la partida destinada al pla EDIFICANT. I de fet, fa uns mesos sabérem que a 12 municipis, en els que anaven a invertir-se 63’5 milions, se’ls havia rescindit la delegació de competències i per tant s’havia paralitzat l’execució d’aquestes obres. Estem parlant d’expedients administratius més avançats que els quatre referits d’Algemesí.

És per això que, tot plegat, ens fa dubtar seriosament de la continuïtat del pla EDIFICANT en Algemesí. La continuació de les obres d’ALBERTO TORTAJADA, no la posem en dubte, però la resta d’actuacions no les tenim assegurades, i ni tan sols  tenim garantit que vaja endavant la reforma del col·legi CARME MIQUEL, que fins i tot té projecte arquitectònic adjudicat. Entenem que és el moment que tots els partits que formem part del consistori, estiguem en l’oposició o en el govern, hem de fer-nos escoltar per reclamar que tots els centres d’Algemesí contemplats en el Mapa Valencià d’Actuacions en Infraestructures Educatives siguen reformats o construïts. Volem fer costat a les reclamacions del nostre govern local, i volem que aquestes reclamacions siguen públiques i sonores. Els vint-i-un regidors i regidores del consistori representem a Algemesí en primer lloc, i després als nostres partits. Ací no hi ha colors polítics, ací hi ha un treball conjunt per pressionar al Govern de la Generalitat per a que Algemesí tinga uns centres educatius renovats. La reducció del 40% de la partida de la Generalitat posa en perill l’execució de moltes obres, i no volem que eixes siguen les d’Algemesí.

És per això que hem presentat una moció al respecte per a que en un proper plenari l’ajuntament, i a ser possible per unanimitat, reclame l’execució completa de totes les obres del pla Edificant al nostre poble, i per a que als col·legis CARME MIQUEL, BLASCO IBÀÑEZ, VERGE DEL PILAR, i l’IES SANT VICENT FERRER siguen executades les obres de millora o renovació que tanta falta els fa. La ciutadania no entendria que no ens posàrem d’acord en aquesta reclamació.

Josep Bermúdez
Portaveu de
més Algemesí

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt