Tots els temes (cronologia)

L’ajuntament obliga a tancar un solar al costat d’un seu que es nega a tancar

MANTÉ AL PLA, INCOMPLINT LA NORMATIVA, 30 PARCEL· SENSE TANCA.

Les normes urbanístiques sector z1-El Pla obliguen a tancar els solars sense construir i a tenir-los nets. En el seu article 35 estableixen clarament que “Los cerramientos de las parcelas son obligatorios”. Ja hem denunciat en múltiples ocasions eixe incompliment i el primer plenari que assistírem, en el de juny de 2011, presentàrem una moció per demanar que es tancaren les parcel·les. Es votà en contra dient que estava previst fer-ho, tot i que encara no s’ha fet.

Però el súmmum de la hipocresia ens l’hem trobat en els decrets que ha passat per plenari, en concret en les Resolucions 1833 i 1836 de 2013 en les qual es requereix a dos veïns del carrer Ribera Alta  que tanquen el solar, carrer on ell té 2 parcel·les sense tancar. Tot i que fins ara si els solars estaven nets no s’anava més enllà, en aquest cas malgrat reconèixer que el solar està net, se li dona un termini d’un mes per a que el tanque amb un mur de 2 metres amb l’advertiment que de no fer-ho ho farà d’ofici l’Ajuntament. De fet el veí ha tancat el solar que es troba enfront de les dues parcel·les que l’Ajuntament manté sense tancar. El veí ha complit amb la seua obligació, l’Ajuntament no.

En l’altre cas se li requereix a un altre veí que tanque 5 parcel·les del mateix carrer Ribera Alta (i 5 més d’altre carrer) o també es farà d’ofici. Dona la “casualitat” que són les parcel·les adjacent a les 2 de propietat municipal d’eixe carrer, parcel·les també sense tancar i que estan a la venda (veure plànol). Seria vergonyós que l’Ajuntament tancara d’ofici unes parcel·les al costat de les seues i deixara obertes les pròpies, tot i que ja d’aquest equip de govern no ens estranya res.

Una vegada més l’equip de govern dona mostra d’una gran hipocresia obligant a complir un norma que ell es nega incomprensiblement a complir, demostrant que són el tipus de polítics que tenen dues vares de mesurar, una per a ells i una per a la resta. Aquesta sèrie de decisions són les que danyen irremeiablement la imatge que té la gent de la política. Obligar a gastar-se a un particular 15.000€ tancant un solar, quan un ajuntament que té 18 milions d’euros no vol gastar-se’n cap en complir una normativa d’obligat compliment és sembrar la llavor de la desconfiança en el polític.

El que ha de fer l’equip de govern és deixar-se de gastar els diners en autopropaganda i complir la normativa que fa complir. Si és obligatori que les parcel·les estiguen tancades les primeres que deuen estar-ho són totes les municipals. De fet la situació és encara més delirant quan en el carrer Ribera Baixa l’Ajuntament és propietari de 25 de les 36 parcel·les existents, 31 d’elles sense construir. De les 32 sense edificar sols 3 es troben tancades, les 3 que abans eren propietats municipals i que permutà a uns particulars per altres terrenys. Resulta vergonyós que els nous propietaris privats sí hagen tancat les parcel·les en compliment de la llei. però l’Ajuntament es negue.

MÉS ALGEMESÍ considera que d’una vegada per totes l’Ajuntament ha de procedir a tancar i netejer tots, absolutament tots els solars de la seua propietat (vegeu ací les fotos). L’Ajuntament deu predicar amb l’exemple i fins que no ho faça no deuria exigir a la ciutadania el que ell no està disposat a complir. O que predique amb l’exemple o que canvie la normativa si es possible, però preguem a l’equip de govern que no desprestigie a la institució ni a la classe política amb actuacions tan vergonyoses com aquesta i que prenga exemple dels veïns que sí han complit amb l’obligació. El món al revés.