Tots els temes (cronologia)

Proposem honorar les víctimes de l’accident d’Eivissa del 1972

Algemesí té un deute amb les 26 víctimes locals del vol IB 602 que moriren contribuint al benestar econòmic del nostre poble. Proposem un monolit en la seua memòria.

El 7 de gener de 1972 en terres d’Eivissa s’escrivia una de les pàgines més tràgiques de la història més recent d’Algemesí. El Vol IB 602 de la companyia Iberia s’estavellava amb 104 persones a bord, 26 d’elles d’Algemesí. Malgrat estar parlant d’Eivissa no es tractava de turistes, sinó de peons de la construcció que anaven a treballar.

Durant més de 43 anys han estat les seus famílies qui els han recordat i honorat, però tot el poble d’Algemesí té un deute amb els difunts i les famílies. Molts d’ells eren joves i deixaren dóna i descendència que en algun cas fins i tot no arribaren a conèixer. I és que ,tal i com passa avui en dia amb molts immigrants, aquelles persones perderen la vida per anar a un altra terra, paradoxalment, a guanyar-se la vida i a mantenir a les seues famílies. Han estat molts els algemesinencs que han treballat en la construcció a les Illes Balears, i fent-ho no sols mantenien a les seues famílies sinó que aportaven riquesa al nostre poble. Algemesí, com a municipi, els deu oficialment tribut..

Crida l’atenció que després de tant de temps Algemesí no tinga cap monòlit ni placa dedicada a la seua memòria, i pensem que una tragèdia d’aquesta magnitud no pot quedar tancada sols als records familiars ni a les hemeroteques. De fet aquesta petició, que M+S ALGEMESÍ incorporà enguany al seu programa electoral, ha estat una petició que ens feren alguns familiars i coneguts de les víctimes. Tenim suficients espais públics per a, com a mínim, dedicar-los un monòlit o una placa en algun parc o lloc emblemàtic del nostre poble. És el mínim que podem i devem fer ells i per les seus famílies. És per això que en el dia d’ahir presentàrem una moció al plenari per tal de dedicar-los un monòlit o una placa i per tal que la seua ubicació, i fins i tot característiques siguen consultades i a ser possible consensuades amb els familiars de les víctimes.

Estem segur que aquesta proposta seran ben rebuda per totes les forces presents al consistori i que es farà una proposta institucionals.