Economia i treball

đź‘Ťđź‘ŤDefensem els llauradors, vetlem per l’economia domèstica i apostem pel bon govern

Continuem treballant en positiu presentant al plenari d’octubre tres mocions que s’aprovaren.

Manifestem el nostre agraïment a tots els grups polítics per no haver votar cap moció en contra i per tant han fet possible que aquestes propostes es  feren realitat.

Una moció que presentaren consisteix en la petició al Govern central de revocar l’acord entre la Unió Europea i la Comunitat dels països del sud d’Àfrica, perquè perjudica a les taronges valencianes, i per tant als llauradors d’Algemesí.  En aquest acord les importacions sud-africanes sense cap tipus d’aranzel es prorroguen fins al 30 de novembre, abans era el 15 de setembre,  i competeixen de forma deslleial amb la “navelina” valenciana que es troba en plena producció i que compleix amb totes les exigències fitosanitàries.

En aquesta mateixa  línia també va coincidir el Partit  Popular que va presentar un altra moció. Per això tots els grups del consistori decidiren fer-la institucional i defendre tots junts  als nostres  llauradors i tots els agents relacionats.

Hores abans d’aquest plenari, la representant de la Mancomunitat de La Ribera Alta per Algemesí i segona vocal de l’ajuntament, Lorena Calatayud, va presentar la mateixa moció a la Mancomunitat on va ser aprovada pels representants tots els ajuntaments de La Ribera Alta . D’esta forma, s’està apostant per fer una comarca més forta en defensa de la taronja, el producte per excel·lència dels valencians.

La segona moció que va ser aprovada va ser un protocol relatiu als contractes menors, mesura inclosa al document de les 115 propostes per a la investidura, que encara no s’havia concretat. D’aquesta forma tots els proveïdors de materials i serveis seran coneixedors, abans d’adjudicar-se un contracte, que l’ajuntament necessita adquirir béns materials o contractar un servei i inferior a 18.000€ o una obra pública inferior a 50.000€. D’aquesta forma se’ls dona l’oportunitat a tots els proveïdors de concursar i treballar per a l’ajuntament, anant en temes de bon govern més enllá xel que demana la llei. Aquesta moció fou aprovada per unanimitat dels quatre partits de l’ajuntament, apostant tots ells pel “ Bon govern “ i la transparència.

La tercera moció que  M+S ALGEMESÍ elevà al plenari va ser una proposta que busca, no sols millorar l’economia de les famílies, sinó també superar les injustícies i desigualtats socials. Es tracta de demanar a la Unió Europea l’autorització de la rebaixa del I.V.A dels productes d’higiene femenina ( compreses, salvaslips, tampons i copes menstruals ) i dels bolquers de xiquets i adults. En l’actualitat aquest productes paguen un 10% d’I.V.A i se sol·licita que siguen catalogats com a productes de primera necessita, perquè ho són, i per tant se’ls que se’ls grave sols amb un 4%. Aquesta moció tampoc va tindre cap vot en contra, ja que el Partit popular s’abstingué i tots els grups progressistes la votaren favorablement.

Per últim s’aprovà també un pronunciament a favor de la reversió de l’Hospital de La ribera al sistema de la gestió pública, posicionament fet possible per una esmena conjunta consensuada i presentada pels tres grups progressistes de l’ajuntament ( PSOE, M+S ALGEMESÍ i EU).

Manifestem doncs novament la nostra alegria per haver remats tots els grups polítics en la mateixa direcció, el direcció d’afavorir els interessos dels ciutadans d’Algemesí. Nosaltres, tal i com venim fent en aquest cinc anys al consistori conti usarem treballa t en positiu.