Economia i treball

ūüė£L‚ÄôAjuntament d’Algemes√≠ deixa escapar una subvenci√≥ de 8.540‚ā¨ per a integraci√≥

En 2015 reberem 8.540‚ā¨ per l’ag√®ncia “amics”, destinats a accions al raval, per√≤ enguany ni s’ha sol¬∑licitat l’ajuda que s√≠ apareixia als pressupostos

√Čs per coses com aquestes per les que pensem que s√≠ que cal una reestructuraci√≥ de l’equip de govern i l’establiment d’una nova din√†mica de govern. L’actual configuraci√≥ i concepci√≥ de l’equip de govern fa que subvencions que fa anys v√©nen sol¬∑licitant-se i concedint-se s’hagen deixat de sol¬∑licitar o, en altres casos, que la seua quantia siga inferior.

Aix√≠ ha passat amb una subvenci√≥ abans reb√≠em per a l’Ag√®ncia de Mediaci√≥ per a la Integraci√≥ i la Conviv√®ncia Social (AMICS). En 2015 reb√©rem una subvenci√≥ de 8.540‚ā¨. √Čs una subvenci√≥ que concedeix la Conselleria d’Igualtat i que reben la majoria de pobles grans del Pa√≠s Valenci√†. En Algemes√≠ aquesta subvenci√≥ est√† vinculada a les accions que es desenvolupen al Raval i a projectes que confinan√ßa l’ajuntament d’Algemes√≠ com el projecte RIU.

La nostra sorpresa ha estat maj√ļscula al comprovar que al DOGV d’ahir apareixia la relaci√≥ d’ajuntaments subvencionats i les quantitats concedides el nostre poble no hi figurava, ni en les subvencions atorgades ni les denegades. Aquesta √©s una subvenci√≥ que estava pressupostada com a ingr√©s en els pressupost actual, √©s a dir, es comptava amb ella per a quadrar els n√ļmeros. Certament la quantitat √©s xicoteta en relaci√≥ al pressupost i √©s evident que no el va a desestabilitzar, per√≤ √©s significatiu que un equip de govern que no deixa de proclamar el seu tarann√† social no estiga atent a aquest tipus d’ajudes o subvencions. Quan parl√†vem que l’actual equip de govern no executava els pressupostos no ens imagin√†vem que tampoc els executava pel que feia a atreure ingressos.

No oblidem, a m√©s, que la regidora de Benestar est√† alliberada i que per tant t√© temps suficients per interessar-se per aquestes q√ľestions. No √©s una subvenci√≥ nova que¬† no s√†piguen que va a convocar-se. √Čs una subvenci√≥ que s’ha sol¬∑licitat tots els anys i que se sabia que anava a eixir. Res costava fer un seguiment. No √©s ella qui ha de fer els tr√†mits ni omplir els expedients per√≤ s√≠ la que ha de donar l’ordre per a que se sol¬∑licite. I pel que siga aix√≤ no s’ha fet.

No sabem on est√† el problema. per√≤ el que √©s evident √©s que caldr√† revisar qu√® s’ha fet mal per a evitar que en 2017 torne a passar el que enguany ha passat. I m√©s tenint present que √©s una subvenci√≥ destinada a fomentar la integraci√≥ i la conviv√®ncia al barri del Raval, objectiu que ha de ser prioritari per a un govern progressista. Per a aconseguir aquest objectiu mai tindrem suficients recursos, i si no s’aconsegueixen els perjudicats no s√≥n els pol√≠tics ni els funcionaris, sin√≥ als ciutadans m√©s desafavorits. √Čs a ells a qui perjudica aquesta mala gesti√≥.

Demanem a la sr Alcaldessa, com a darrera responsable de tot el que passa a l’ajuntament, que deixe a banda la seua preocupaci√≥ per les formes i es fixe m√©s en el fons, en el vertader problema que t√© Algemes√≠ que no √©s altre que necessita un aut√®ntic canvi en la forma de governar. S’equivoca totalment si pensa, conforme ha afirmat, que √©s M+S ALGEMES√ć qui necessita entrar a formar part del govern. No necessitem entrar a formar part d’un equip de govern que, conforme es demostra amb aquesta informaci√≥, no gestiona adequadament la instituci√≥. √Čs Algemes√≠ qui necessita que aquestes coses no tornen a passar, i per aix√≤, perqu√® molta gent ens ho ha demanat, volem que es reconfigure un nou equip de govern sobre unes bases diferents i amb una din√†mica diferent. Per√≤ pel que sembla ells no tenen clar que el nostre treball puga servir per a millorar el poble. Per√≤ nosaltres pensem que almenys podem aportar idees per millorar el funcionament de la instituci√≥ i amb independ√®ncia del resultat final els animem a posar en pr√†ctica algun dels suggeriments que els fem per tal d’evitar a√ß√≤. Aquesta subvenci√≥ no s’hagu√©s perdut si estigu√©s en funcionament eixe √≤rgan de coordinaci√≥ que els proposem entre pol√≠tics i t√®cnics, per exemple.

S√≥n aquest tipus de disfuncions les que deurien preocupar a la m√†xima autoritat, disfuncions que sembla que no li preocupen massa. A nosaltres, com a algemesinencs i algemesinenques, s√≠ que ens dol que aquestes coses passen. Ens preocupa que les coses no estan anant b√© i ens preocupa que despr√©s d’oferir-nos a ajudar, sense que aix√≤ implique que deixem ja de fer la nostra missi√≥ de control de l’equip de govern, la seua resposta siga m√©s b√© t√®bia i lenta. Quantes subvencions hauran de¬† pedre’s o quantes partides de despeses caldr√† deixar inexecutades per tal que l’equip de govern accepte que cal canviar el rumb i la din√†mica actual de funcionar? Veiem un clar desinter√©s per part de l’equip de govern a canviar l’status quo existent, tot i que eixe immobilisme implique perdre diners o no gestionar els que es tenen.