Economia i treball

Unanimitat per a invertir més d’1 milió d’euros: el “Jaume I” i el canvi de gespa del poliesportiu principals projectes

Entre tots acordem a què destinar el romanent, 177.000€ de l’actual pressupost i els 122.000€ del romanent de diputació

Des de M+S ALGEMESÍ volem mostrar la nostra satisfacció no sols per la destinació acordada d’aquests diners, sinó principalment pel bon clima i enteniment en que s’ha arribat a aquest acord. Cal destacar la generositat dels quatre partits del consistori i, com no, la predisposició de l’equip de govern a incloure com a part d’aquest acord la subvenció de Diputació que no ha de ser acordada per ple, sinó que pot disposar lliurement l’equip de govern, i no obstant això, ens ha consultat i ha acordat amb la resta del partits el seu ús.

En tot moment l’equip de govern ha estat receptiu a les nostres propostes. La primera proposta que férem, i a la que es mostrà totalment receptiu, fou la d’accelerar el procés de negociació. Per al plenari ordinari proposaren destinar 48.000€ per a la compra de programes informàtics. Davant la nostra proposta de negociar l’ús del romanent no partida a partida, sinó com un pack, establirem unes reunions de treball per a negociar la destinació del romanent. I sols amb dues reunions arribarem al consens i acordàrem també, a suggeriment nostre, aprovar l’acord en un plenari extraordinari per tal de poder emprendre els projectes ja en el mes de setembre.

Donat que les necessitats eren moltes i els diners del romanent no donaven per a totes, l’equip de govern inclogué generosament en la negociació la subvenció de Conselleria i per la nostra banda suggerirem canviar el destí de 177.000€ del pressupost actual, diners que ja no fan falta en les partides actuals i que podien completar els projectes que quedaven fora.

Pel que fa al contingut concret aprovat mostrar la nostra satisfacció per la generositat que han mostrat tots els grups polítics d’acceptar la nostra proposta de destinar 60.000€ a la reforma del local que fa servir ADISALGE, associació que treballa amb joves discapacitats psíquics, i i 52.000€ a la remodelació del minitrinquet, una vella reivindicació de M+S ALGEMESÍ que ja va presentar una proposta al respecte. Congratular-nos també perquè finalment hem trobat entre tots diners (40.000€) per a fer efectiu el compromís de plenari de dedicar un monument a les víctimes d’Algemesí de l’accident d’avió d’Eivisa, acord que sorgí d’una iniciativa que portàrem nosaltres al ple a petició d’alguns familiars.

Altra iniciativa nostra que es veurà realitzada gràcies a aquest acord és la millora del tram final del C/ Santa Bàrbara cruïlla C/ Josefa Ahuir, iniciativa que estava en una proposta encara per debatre. I com no, la realització del projecte arquitectònic d’una segona casa de la música, proposta que també portàrem a plenari i que ja no caldrà sotmetre a debat per estar ja acordada.

Destacar igualment la unanimitat que ha generat la partida destinada a rehabilitar el Teatre Jaume I, que és la partida més quantiosa que s’ha acordat. S’hi destinaran 400.000€ a rehabilitar aquest emblemàtic i estimat edifici, un espai cultural que cal redefinir però que és imprescindible per a un poble tant dinàmic culturalment com Algemesí. Aquesta necessitat que M+S ALGEMESÍ venia posant damunt la taula finalment es veurà satisfeta, a l’igual que altres que la resta de grups han posat damunt la taula i que assumim també com a imprescindibles d’abordar, tal i com és el canvi de la gespa artificial del Poliesportiu, la renovació dels vestuaris del Camp de Futbol, la rehabilitació de vivendes socials, la compra de solars del Passeig Bernat Guinovart o les reformes al col·legis, inversions totes elles inajornables.

Igualment hem acordat destinar una part d’aquests diners a al projecte arquitectònic de la piscina del Raval. Molta gent a Algemesí reclama una piscina descoberta. Aquest és el primer pas cap a eixa piscina que tots volem que estiga feta en el menor temps possible. De fet en aquesta negociació tots els grups polítics agafàrem el compromís de centrar els nostres esforços per a l’any que ve en destinar el màxim de recursos econòmics municipal en el projecte de la piscina.