Cultura i festes

Hui, amb la passivitat del PSOE, ha deixat d’emetre’s Berca TV, la TV valenciana més antiga

El tall estava previst pel dia 30. Ni el regidor ha reunit al consell de comunicació per a explicar el problema ni l’alcaldessa ens ho ha comunicat

Teníem notícies que el dia 1 d’octubre el BERCA TV, la televisió local més antiga del País Valencià i la segona de l’Estat, deixaria d’emetre, però hui ens ha pillat per sorpresa el fos a negre del canal. Una complicada situació al panorama audiovisual valencià ha fet que la il·legal adjudicació de les freqüències que va fer el govern del PP tinga ara aquestes conseqüències. La nostra televisió local estava emetent-se, juntament amb la de Sueca, a través d’una canal privat valencià que comprà legalment la llicència de Libertad Digital. Però una sentència judicial anul·là l’adjudicació inicial a Libertad Digital i deixà el canal sense adjudicar. Des de llavors, i mentre s’executava la readjudicació, hem pogut continuar veient el BERCA TV, però ja no és possible. No obstant això, la passivitat de la Secretaria Autonòmica de Comunicació, en mans del PSOE, ha impedit solucionar el problema al no traure a concurs la llicència del canal que ara ocupava BERCA TV.

Davant eixe desinterés autonòmic socialista, des de Sueca s’impulsà la legalització de la llicència del canal públic comarcal, però eixe procés no està conclòs, i encara no es pot emetre. Tot i tan delicada situació el govern d’Algemesí no ha convocat al Consell de Comunicació ni ha informat als partits polítics. Tenen un concepte patrimonialista del poder. Sembla ser que pensen que la resta de partits, pel fet de nos estar a l’equip de govern, sobrem i no tenim dret a saber què està passant ni a aportar solucions. Ja ho feren en el tema de l’aprovació dels Estatuts del Consorci de la TDT. Eixos estatuts ens els enviaren el mateix dia de la Comissió Informativa i amb documentació incorrecta i incompleta. En cap moment el regidor de Comunicació ens informà, ni de què s’estaven negociant, ni ens demanà aportacions per a elaborar-los. Resulta vergonyós que el tema més important de comunicació d’aquesta legislatura, l’elaboració d’uns estatuts, no fos portat al Consell de Comunicació. I això que en la legislatura passada fou EU, que ara té la presidència del Consell, qui insistí en la necessitat de la seua creació.

Però sembla ser que tampoc la població té dret a saber-ho. Ni tan sols en el dia que deixa d’emetre`s el BERCA TV han tingut el detall de convocar urgentment al Consell de Comunicació. Com és possible que hui no se’ns haja informat a la resta de partits de conforme estava la situació i ens hagem assabentat per la pantalla en negre? El comportament deslleial amb els partits de fora del govern és evident. De fet ni tant sols han tingut el detall d’informar-nos durant aquest difícil període de com han resolt contractualment el continuar emetent a través del canal privat.

Entenem que aquesta situació deu ser una situació temporal que sols ha de durar mentre s’obtinga la llicència pública, que esperem no tarde molt, però és inacceptable que hui l’alcaldessa no haja reunit d’urgència als portaveus municipals. Som conscients que l’actual equip de govern no és qui origina el problema, que el problema l’origina el PP valencià, però també som conscients que des d’Algemesí no s’ha pres seriosament mai la qüestió. Sempre s’ha anat a remolc de la iniciativa de Sueca, també afectada pel mateix tema, que és qui ha impulsat la creació del canal públic. Els responsables polítics municipals d’Algemesí adopten la passivitat com a actitud política. Tampoc està exempta de responsabilitat la Secretaria Autonòmica de Comunicació dirigida pel PSOE que podria haver fet molt més per evitar arribar a aquest punt.

Des de M+S ALGEMESÍ lamentem que no se’ns haja informat, i sobretot que no s’informe a la ciutadania, l’autèntica afectada. A Algemesí tothom valora molt el BERCA TV pel caràcter de servei públic que té. La ciutadania no es mereixen un tall sobtat d’emissió sense cap tipus d’explicació. El desinterés de l’equip de govern per governar i per assumir responsabilitats queda demostrat una vegada més. En lloc de buscar el nostre suport en un tema que sap que sempre que s’ha plantejat l’han tingut, simplement ha decidir passar de tot, conforme han fet en molts altres temes importants.

Esperem poder donar aviat, a ser possible en qüestió de setmanes, la notícia contrària, la notícia que el BERCA TV torna a reprendre les emissions, perquè els nostres conciutadans es mereixen estar informats del que passa a la nostra ciutat.