Cultura i festes

Perquè volem uns joves crítics volem que algemesí siga una seu del “MICE” en 2019

La “Mostra Internacional de Cinema Educatiu”, que comença demà en 19 poblacions del País Valencià, és un referent internacional que volem portar a Algemesí.

Del del 10 al 24 de febrer tindrà lloc a Dénia, Callosa de Segura, Biar, Pedreguer, Benifaió, Sueca, Benetússer, l’Eliana, Sant Mateu, Vila-real, Aras de los Olmos, Bonrepòs i Mirambell, Sagunt i Port de Sagunt, València, Elx, Alacant, Gandia i Castelló de la Plana la “Mostra Internacional de Cinema Educatiu” que organitza l’Associació Cultural Jordi el Mussol amb la col·laboració de Conselleria d’Educació i Cultura i el patrocini de diverses empreses.

Aquest 2018, s’espera acollir al voltant de 30.000 assistents a les 19 seus que estendran el festival per tot el territori valencià. És un festival que neix des de l’àmbit educatiu i està adreçat a xiquets i joves que per una banda són els realitzadors de les produccions audiovisuals -provinents de molts països- i per altra son els espectadors assistents.

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) fa 6 anys que començà a caminar i s’ha convertit en un referent per al sector audiovisual de tot l’Estat. És l’únic festival dedicat a la cinematografia des del vessant educatiu, una exclusivitat que li ha valgut el reconeixement internacional. Des de M+S ALGEMESÍ hem presentat una moció per tal d’oferir a Algemesí com una de les seus de la 7a edició. I ho hem fet perquè volem contribuir a educar a la nostra joventut en la cultura audiovisual. És obvi que els xiquets i xiquetes d’ara són “nadius” audiovisuals, però això no implica que tinguen les claus suficients per a analitzar críticament els productes audiovisuals que consumeixen.

Donat que l’objectiu principal del MICE no és ensenyar als alumnes a fer o a produir material audiovisual, sinó afavorir el coneixement i lectura del llenguatge audiovisual a l’aula ens sembla que acollir aquesta Mostra a Algemesí servirà als nostres docents per a la seua important tasca educativa, per a reforçar l’educació audiovisual, per a treballar per una “alfabetització” en el codi audiovisual.

Volem doncs afavorir que els i les joves d’Algemesí s’ensenyen, no sols a escriure un missatge audiovisual des de la vessant artística, sinó a analitzar-lo críticament des de qualsevol disciplina. La MICE pot servir per a que els ciutadans que en el futur tindran el destí d’Algemesí en les seues mans siguen, gràcies al coneixement del codi mediàtic, més lliures i menys controlables, siguen més democràtics a l’hora de triar les coses i,  sobretot, menys manipulables.

Es per això que en la moció, que esperem que isca aprovada, demanem que el Departament de Cultura i Educació es pose en contacte amb els organitzador de la MICE  per informar-los de la predisposició i interés d’Algemesí a ser una de les seus de l’edició de l’any vinent, així com que realitze tots els tràmits oportuns per a que siga així.

Des de M+S ALGEMESÍ desitgem a les 19 poblacions que enguany acullen la MICE que tinguen una grata experiència i esperem que isca endavant la moció per tal que l’any vinent puguem compartir experiències amb elles.