Serveis públics

Tots els partits d’Algemesí demanem en ple un servei de rodalies com cal i més inversió

El plenari fa seues les protestes de la ciutadania, i aprova una moció institucional per demanar, entre d’altres coses, que s’acaben els retards i supressions i que s’augmente la inversió

Una vegada més els quatre partits que conforme el ple de l’ajuntament d’Algemesí han aprovat una moció institucional, presentada inicialment per M+S ALGEMESÍ, per a defensar els interessos de la ciutadania. Front a la imatge distorsionada que sovint provoquem en la ciutadania, que percep que mai ens posem d’acord, el ben cert és que quan es tracta de aspectes que afecten al dia a dia de la ciutadania d’Algemesí ràpidament ens hi posem d’acord.

Malgrat ser la moció més recent i anar la número 30 en l’ordre del dia del plenari, cosa que feia impossible que la tractàrem, la Junta de Portaveus va decidir elevar-la a la categoria de moció institucional, és a dir que passara a ser un moció, no d’un partit, sinó del propi consistori i per tant va passar a tractar-se la primera, la qual cosa permeté que fos debatuda i votada.

Tot i que cada partit posa èmfasi en un aspectes diferents del tema, com és lògic, l’important és que tots coincidírem en reclamar un servei de Rodalies de qualitat, un servei que no condemnara als ciutadans i ciutadanes d’Algemesí a la incertesa de no saber si arribaran a hora, i sobretot, tots coincidírem en que la solució a aquest deteriorament del servei es devia a una manca clara d’inversions.

La moció contemplava 12 punts d’acord que van ser aprovats per unanimitat en la seua totalitat. L’esperit de la moció era protestar pel deteriorament que els servei ha patit des de 2013, però contemplava també altres coses, com un abaratiment dels preus i millora en la duració de l’abonament de 10 viatges, la creació d’un canal clar d’alertes i comunicació, els desdoblament de les vies úniques, millores d’accessibilitat… Però sobretot demanava, com ja hem dit més inversions, perquè en concret demanava que es complira realment, en cas d’aprovar-se, la inversió prevista als pressupostos de 2019 i el compliment de l’acord de Pla de Rodalies 2010-2020.

Algemesí, se suma així a altres pobles de la línia C2, com Carcaixent o Catarroja, que s’han posat del costat dels usuaris afectats pel mal servei de RENFE, usuaris i usuàries que en realitat som tots.

Esperem que a la següent legislatura no calga tornar a presentar aquesta moció. Des de M+S ALGEMESÍ volem agrair a la resta de partits les facilitats que posaren per tal de fer aquesta moció institucional.