Més Compromís

EU I PSOE utilitzen web i xarxes municipals per propaganda de fites que la Junta Electoral prohibieix i programen una visita a una obra

Continua el joc brut. El dia 8, una hora després d’haver enviat el nostre comunicat anul·laren la visita programada

Tot i que el passat dia 8 M+S ALGEMESÍ ja advertia que programar una “visita institucional” a una obra contravenia els criteris dictats per la Junta Electoral Central, PSOE i EU ho han tornat a fer. En aquella ocasió, a l’hora d’enviar nosaltres el comunicat, des del gabinet de premsa se’ns informava que, per “motius tècnics” la visita quedava suspesa. En aquella ocasió es tractava d’inaugurar subreptíciament el teatre “Jaume I”. Ara ens han convocat el divendres dia 22 a les 19.30, no ja per una visita institucional, sinó per a una “visita portes obertes” de l’Escola d’Adults.  Sembla que canviant la denominació de l’acte alteren la realitat. La JEC és claríssima en aquest tema i el dia 4 recordà que queda prohibida “la realització de qualsevol acte d’inauguració d’obres i serveis públics o projectes d’aquests, qualsevol que siga la denominació utilitzada, durant els períodes electorals”.

El fet que ara ho denominen com a “portes obertes” no implica que no s’estiga promocionant una fita o realització de govern, cosa que ara no es pot realitzar. Aquests fets ens recorden a les maniobres de la passada època del PP de Francisco Camps, quan intentà disfressar la inauguració del TRAM d’Alacant en 2007 per unes jornades de portes obertes i la Junta Electoral li ho va prohibir la JEC ja prohibí al govern de Camps un acte de “jornades de portes obertes”.

Però ací no acaba tot, allò que denunciàvem fa dues setmanes està traslladant-se a altres nivells. El dia 5, tot i estar ja prohibit, publicaven al facebook oficial de l’ajuntament un vídeo, ressuscitant una campanya de Medi Ambient que fa molt de temps que s’ha fet i que ara, quan no poden fer-hi publicitat institucional de les coses realitzades, han tornat a recuperar. No contents amb això el passat dia 14, suposem que sota l’excusa que es tracta d’informar, han tornat a publicar en la pàgina web i xarxes una informació de les prohibides per la JEC en aplicació de l’article 50.2 de la LOREG. Són massa coincidències per a pensar que són casualitat. Estem clarament davant un ús partidista i parcial d’una institució que no pertany a EU ni a PSOE, sinó a tots. 

Des de MÉS COMPROMÍS PER ALGEMESÍ demanem la retirada immediata d’aquelles campanyes i notícies que facen referència a les fites realitzades durant la legislatura, com les esmentades del dia 5 i 14 de març i l’anul·lació immediata d’una visita que saben perfectament que no es pot fer segons el criteri de la Junta Electoral. Esperem que ho facen ells mateix d’ofici i no tenir que anar nosaltres a la JEZ.