//
Mur de conversa

El Mur de conversa de Més Algemesí està pensat com a punt de trobada i d’intercanvi d’opinions, d’idees i de solucions dels ciutadans i les ciutadanes d’Algemesí. Així doncs, la part fonamental en aquest espai ets tu i la teua participació. Sou les persones que visiteu el web de Més Algemesí els qui construïu aquest apartat.

Quan els vostres comentaris demanen l’opinió o l’aclariment de Més Algemesí o de Josep Bermúdez, participarem en el debat. És fàcil distingir-nos. Josep signa amb el seu nom i primer cognom els comentaris i apareix la seua foto a la dreta del comentari. Els administradors d’aquesta pàgina signem com a admin i apareix el logotip de Més Algemesí a la dreta dels nostres comentaris.

El mur, com qualsevol altra pàgina, és de lliure publicació. És a dir, quan deixeu un comentari aquest es publica automàticament sense la moderació de cap administrador. Però recordeu que hi ha un marc legal que no heu de traspassar, que cada comentari és responsabilitat de la persona qui l’escriu i que si hi ha un comentari que us és molest només ens ho heu de fer saber i avaluarem la seua retirada d’aquesta pàgina. Animar-vos a començar ara la vostra participació. Per deixar un comentari cliqueu en el següent enllaç.

Debat

408 Respostes a “Mur de conversa”

 1. Josep, tu creus que Siudadanos pot arribar a l’alcaldia i chuntarse en el PP? Crec que seria un pas per atrás en lo que respecta al treball que esteu fent vosatros? Bo, molta sort i felisidades pel vostre esfuerso en l’Achuntament.

  Enviat per Lorenso | 15 Maig 2018, 20:48
 2. Hola Carmela. Estem en festes i m’he despistat en la contestació. Fa uns anys vaig estar revisant el tema. Existeix una llei estatal que diu quines propietats de l’esglèsia paguen l’IBI i quines no. No paguen els temples, els locals dedicats a pastoral (tipus patronat) ni les vivendes dels rectors propietats de l’esglèsia (tipus casa abadia). Això vulguem o no, no se’ls pot cobrar i a Algemesí se’ls cobra. Sí que paguen la resta d’immobles de l’esglèsia com per exemple garatges que tinga o locals comercial. I a Algemesí sí que se’ls cobra. Ho vaig comprovar.
  És cer que altres poblacions tampoc cobraven eixos immobles no exempts i això s’està revisant, però a Algemesí això sí que ho paguen.
  En definitiva no hi havia cap propietat que puguera tributar i que no tributara. Això em digueren fa dos a tres anys al departament de Rendes. Les que no tributen no és possible cobrar-les mentre no canvie la llei estat.
  Salutacions

  Enviat per Josep Bermúdez | 30 Desembre 2016, 10:42
 3. Si guanya el seu partit, farà pagar l’IBI a les propietats de l’esglèsia del poble?

  Enviat per Carmela | 23 Desembre 2016, 02:50
 4. Sr. Director: Voldria posar-me en contacte amb Juan José Llàcer Bueno. Vaig veure que sortia el seu nom en el número 209, setembre 2013.
  És catedràtic de Filosofia. Vam ser companys d’estudis en la Universitat de València des del 1966 al 1971. Estic intentant fer una base de dades dels qui vam ser companys (fa ja gairebé 45 anys que no ens veiem ni coincidim).
  Si us plau, em podem informar del seu correu electrònic o li podem fer arribar aquesta petició?
  Moltes gràcies per la seva amabilitat.

  Enviat per Lluís Sanmartí Aulet | 2 Desembre 2016, 17:39
 5. Disculpa perquè no havia vist abans el comentari. El tema que indiques ja el comentàrem fa dos anys. Estic totalment d’acord amb el que dius. És un tema d’educació i de legislació també. No es pot consumir beguda al carrer si no es dóna autorització i per tant no cal donar-la. Així de senzill i de difícil. De totes formes crec que al món faller hi ha un sector que també té clar que no es pot donar eixa imatge

  Enviat per Josep Bermúdez | 2 Agost 2016, 10:08
 6. Hola:
  El dissabte passat a la Cavalcada de les Falles, va estar xulo vore com la gent participava de la festa i s’ho passava bé en els temps que vivim i mostrava el que havia preparat a cada Falla. Però hagués segut un bon criteri que des de l’Ajuntament es
  demanara com a condició per a poder eixir pels carrers del poble, que els participants no desfilaren amb cap got de beguda a la mà tal i com van poder vore al llarg de la cavalcada, donat que la meitat dels espectadors eren xiquets /es i adolescents.
  Després quan és hora de vetllar pels nostres menuts, totes les campanyes preventives s’han de impartir als col·legis quan el que més educa són els models que donem els joves i adults per tot arreu i especialment en un acte obert per al poble amb gran presència infantil i juvenil. No sé com fer arribar açò i que puguen fer cas perquè porte alguns anys proposant-ho i lliurant-ho amb registre d’entrada a l’Ajuntament i mai he rebut cap resposta de cap tipus. Què més puc fer? Gràcies

  Enviat per Vicen | 7 Març 2016, 22:34
 7. Benvolgut Víctor, en primer lloc moltes gràcies per les teues amables paraules.
  Sobre el tema que planteges l’exposaré en la comissió o en el plenari per tal de demanar que s’actue més sobre el tema. Un dels problemes que tenim és que la grua no és d’Algemesí i ha de venir de fora quan se li crida. Però amb independència d’això, la resposta de la policia ha de ser ràpida i clara. Preguntaré a veure si hi ha alguna estadística sobre el temps de resposta. Caldria també fer algun tipus de campanya de conscienciació per a que la gent entenga que un gual no és una plaça que li han reservat a ell en concret. I caldrà ser contundent amb una persona que té el cotxe davant un gual mitja hora o una hora. És una falta de respecte a la ciutadania. Primer cal conscienciar, però quan es consciència i la gent no fa cas, cal ser contundent amb l’insolidari i egoista.

  Enviat per Josep Bermúdez | 12 Febrer 2016, 18:20
 8. Señor Josep;
  Quisiera ya que del gobierno de Algemesí eres el que más confianza me inspiras por la cercanía como uno más de la calle. Seguro que esta queja se te habrá dicho en más de una vez, y quizás también tú te encuentres entre los que sufrimos casi todos los días la molestia de que llegues a donde cierras el coche, y que pagas un vado, y siempre hay alguien aparcado, y si lo encuentras aún te insulta con si tuviera toda la razón del mundo, dice llama la policía que cuando lleguen yo ya no estoy. Pero y si es una urgencia por la noche?? A quien buscas?? Mientras llega la policía municipal, nada taxi.
  El código de circulación está penalizado como el que aparca en doble fila e impide el paso, o está aparcado estando prohibido; somos muchos los afectados y que durante muchos años nos quejamos al concejal correspondiente e incluso al alcalde de turno, pero NO pasa nada, bueno si cada año 85€ para las harcas municipales, es decir que si lo multiplicamos “ejemplo” x 5.000 vados = 425.000€ es decir una buena pasta para el ayuntamiento, que seguro será casi el presupuesto de la policía municipal.
  Nuestra pregunta es porque si es sancionable como comento arriba, y cuando nos dan el vado va junto a tarjeta para el coche para saber si el vehículo corresponde al vado, porque la policía municipal no denuncia a los que aparcan en los vados, porque es aparcamiento indebido?? Como sí hacen rápidamente si uno se detiene un minuto por ejemplo entrar y salir de dejar algo en casa?? Ho es que el código de circulación lo aplican a su gusto?? Porque si cumplieran con la ley, y su trabajo nos evitaríamos discutir entre gente del pueblo por algo que pagamos; muchas veces vemos la policía pasar con coches que pagamos todos, pasando como si nada; será porque es mucho trabajo?? Si paran cuando un chaval va con ciclomotor, claro esos nos les van a plantar cara ¡es una vergüenza! Si sumamos los 425.000€ a las multas, quizás se podían destinar a servicios sociales.
  Gracias por escuchar una queja de muchos vecinos que nos sentimos indefensos teniendo la ley de nuestra parte.

  Enviat per Víctor | 12 Febrer 2016, 08:40
 9. Hola Incòmode. Totalment d’acord amb el que indiques sobre el monument a la flama de la llengua. Parlarem amb l’equip de govern per tal que no sols dignifiquen el monument sinó que posen també una placa indicant-hi a què és el monument. Nosaltres també ens sentim molt orgullosos de la llengua que ens han transmés els nostre avantpassats.

  Enviat per Més Algemesí | 25 Desembre 2015, 01:54
 10. Benvolguts regidors/es de Més Algemesí:

  He vist la reforma que s’ha fet a l’encreuament de l’avinguda del País Valencià i el carrer Santa Rosa de Lima. Ha quedat de manera que queda més mirable (i admirable) el monument que poca gent sap què és. I això, precisament, s’ha quedat per fer: esborrar les pintades que hi han i esclarir amb un rètol el significat d’aquest monument. Es tracta d’una flama que representa la unitat de la llengua catalana, la qual en forma part el nostre valencià. És, per tant, un senzill monument a la veritat inqüestionable, i cal indicar-ho clarament. Jo me l’estime, perquè em fa sentir orgullós de saber-me part integrant de l’idioma compartit pels habitants que no volem reunuciar al seu ús. Mai de la vida!

  Enviat per Incòmode | 9 Desembre 2015, 11:06
 11. Ja, això de que els casals fallers tenen arrel es discutible i considerant que la festa de la semana de bous és més antiga a la nostra població.

  Respecte a les condicions acustiques dels casals, no sé si vius prop d’un dells i no dir-te ja la despertà de les 8 del matí.

  Pertant perque uns si i altres no?

  Enviat per Manuel | 6 Octubre 2015, 12:50
  • Manuel, és la meua opinió. Les falles tenen una vinculació amb el lloc al que es planta la falla, però tot és negociable. Si generen un malestar important als veïns, potser trobem entre tots maneres de fer atractiu el recinte per a ells.

   És com les casetes de bous però en lloc de concentrar el problema en el parc, estan dispersats pel poble. Els seus usuaris viuen prop. Les característiques són ben distintes.

   Caldrà analitzar cada festa i situació i caldrà regular-les per separat. El recinte no és més que un instrument. Tots els partits apostem per comptar amb eixe instrument. Però no es tracta de que valga per a tot ni que siga la solució a tots els problemes, encara que aconseguim que resolga la majoria d’ells. Alguns s’hauran de resoldre amb altres recursos.

   Enviat per ALFONS | 6 Octubre 2015, 12:58
 12. Una pregunta:
  – També aniran els casals fallers al recinte?
  – També anirà les mascletaes al recinte?
  – També anirà la mascleta de la Mare de Deu al Recinte?
  – També anirà la fira de Sant Onofre al Recinte?
  – També aniran les fires mediavals al recinte?
  Algú a mesurat l’impacte economic d’aquesta proposta, que opina l’hosteleria?

  Enviat per MANUEL | 6 Octubre 2015, 12:31
  • Hola Manuel.

   Els casals fallers tenen un fort arrelament amb la zona i solen estar prop de la falla. Jo crec que no haurien d’anar al recinte firal.

   Les mascletades, la fira de Sant Onofre i la fira medieval sí pense que es beneficiarien de les condicions del recinte. És més, també inclouria la fira de la tapa i Expo-Algemesí. I encara més, proposaria que mentre no tinga eixos usos, el recinte podria servir com a aparcament de camions o com a zona d’oci per a la joventut els caps de setmana.

   Respecte a l’impacte econòmic, depèn en part de quina solució s’adopte. Pensant concretament en la setmana de bous, existeix la possibilitat de mantindre les casetes al parc per a dinars i sopars (fins les 12pm). El mateix recinte podria tindre barres que podrien llogar-se de manera que pubs, bars, cadafals i altres empreses d’hostaleria podrien oferir els seus serveis. Entenc que hi ha demanda per a eixos serveis.

   Espere haver resolt el teu dubte.

   Enviat per Àlfons | 6 Octubre 2015, 12:46
 13. Coherente coherente es el que apuesta por ir eliminando el valenciano como en la revista Berca. Vicente Ramon en la saludacion inicial estos años a ido pasando de valenciano a bilingue y ahora ya se ha mostrado coherente total con su partido y lo hace con monlingue solo en español. Dejeim caer de cuando en cuando poble, maedeu y bous y ya no hace falta mas valenciano.

  Enviat per Maria | 11 Juny 2015, 20:07
 14. Hola, Jose.
  M’arrisque a escriure una “resposta coherent” (tot i que no sé si et servirà perquè ni està escrita en castellà, ni sóc cap membre dels partit ni molt menys de la llista):
  Em costa de creure que una persona com tu que viu a Algemesí i se sent algemesinenca, que és capaç de publicar una resposta en aquest bloc i que s’expressa en castellà per escrit mitjanament bé com tu ho has fet deixe de simpatitzar per +A a causa de la seua opció per exposar el seu programa solament en valencià.
  Més aviat pensaria d’ella que no llegeix cap programa (encara que estiga en castellà) perquè en realitat forma part de la seua “coherència” tindre decidit el seu vot sense haver de llegir res.

  Enviat per Onofre | 9 Juny 2015, 19:33
 15. Benvolgut Jose no havia tingut ocasió de contestar abans.
  Em sembla perfecte que cadascú adopte el criteri de vot que vulga, i ningú nega que el castellà siga llengua oficial a Algemesí, faltaria més, però no conec personalment a ningú que visca a Algemesí i no entenga el valencià. El valencià, com el castellà, es parla en botigues, bars, carrers, institucions… I és una llengua perfectament entendible.
  La millor manera d’entendre -i parlar- el valencià és per immersió lingüística i Algemesí és un bon lloc per fer-ho. Pense que cadascú ha de parlar i utilitzar la llengua que vulga però si vius a Algemesí suficient temps com per a votar pots entendre perfectament el valencià parlat i escrit.
  Si no utilitzem el valencià desapareixerà i per això el fem servir com a llengua prioritària i nostra que és.

  Enviat per Josep Bermúdez | 4 Juny 2015, 08:46
 16. Hola de nuevo
  A los que me han contestado les doy las gracias.
  Respondo: La propaganda del pp estaba la mayoría en castellano, o por lo menos lo que apareció en mi caso, otra cosa es que usted, lo tirara directamente a la basura. Yo por lo menos he visto todas las que me vino a casa.
  A la persona que me dice que use el traductor: que tengo que introducir toda la información que viene en un papel al ordenador, ¿donde esta la lógica?
  La pregunta que me hago ¿porque no se puede poner la propaganda en los dos idiomas? ¿supone un gran esfuerzo?
  Las respuesta de los compañeros no me han parecido nada coherente.
  Ya me gustaría que un miembro de este partido que se haya presentado en la lista, me diera una respuesta coherente.

  Enviat per Jose | 31 Maig 2015, 11:40
 17. Hola Jose. Perfectament podies haver utilitzat el traductor automàtic de google. Ho acabe de fer i la traducció és bastant bona. Si no ho has fet deu haver sigut per falta d’interés.

  Segon: Em pots dir on has trobat el programa electoral del PP? Perquè jo no l’he vist penjat en ningun lloc.

  Enviat per Juan | 28 Maig 2015, 18:00

Post a Comment