La reforma integral de la Plaça de la Ribera és urgent i ha de començar en 2025

Tot i xicotetes actuacions, la Plaça es deteriora dia a dia, el i projecte participatiu que es va fer la legislatura passada està guardat en un calaix sense perspectiva d’aplicar-se

Per a més Algemesí la remodelació de la Plaça de la Ribera és urgent i inajornable. Cada dia rebem més queixes del deteriorament progressiu que sofreix, i que té fins i tot  conseqüències per a la convivència veïnal. Vos adjuntem unes fotos al respecte. Aquesta Plaça no s’ha reformat des de la seua construcció fa uns quaranta anys, tot i ser una plaça molt concorreguda.

S’han fet diferents actuacions últimament en l’asfaltat i en l’arbrat, però el model de plaça i disseny no s’han modificat, i això és el que resulta urgent, però el PP i Vox d’Algemesí, per les raons que després explicarem, no tenen aquesta reforma com a prioritària. En realitat, ni aquesta ni cap altra, ja que han renunciat a millorar el poble i sols aspiren a mantenir-lo sense cap tipus de projecte de futur. Aquesta plaça, juntament amb la plaça d’Espanya del Carrascalet, són dues places que necessiten d’una actuació i remodelació integral, i sobretot un canvi de disseny i plantejament. No oblidem que en qualsevol part del món el deteriorament urbanístic d’una zona crea problemes de convivència, i en Algemesí tenim barris on això és molt palpable, per això no podem permetre que açò vaja a més en la Plaça de la Ribera.

Però tenint en compte que en el cas de la Ribera hi ha un important treball ja fet, i que la gent, comerciants i veïnat de la plaça exposaren -entre 2022 i 2023- el seu model de plaça, model que quedà recollint en les conclusions i propostes del procés participatiu “La plaça és teua”, entenem que com a mínim per als pressupostos de 2025 es deu de dotar consignació per a encomanar el projecte arquitectònic de remodelació, així com la primera consignació per a començar la remodelació integral d’aquesta plaça, i també hi ha que buscar finançament a través de la Diputació o la Generalitat.

Igualment demanarem que en 2025 s’encete un procés participatiu semblant al que es va fer en la Plaça de la Ribera, per a recollir idees i propostes per a la remodelació de la Plaça d’Espanya del Carrascalet, tot i que sabem que l’actual equip de govern està en contra dels processos participatius.

No és cap exageració dir açò, ja que en un any de govern no n’ha obert cap i la pàgina https://algemesiparticipa.com/ la tenen abandonada.  De fet, resulta lamentable que les conclusions del procés participatiu que es tancaren i lliuraren  en 2023, ja governant PP i VOX, ni s’hagen publicat en la web del procés participatiu. Per a què preguntar al poble, si realment el poble no sap el que vol? PP i VOX són dels que pensen que al poble hi ha que dir-li el que és millor per a ells, i clar, sols ells ho saben. Ells, més que estar al servei de la ciutadania, estan governant per a imposar la seua voluntat a la ciutadania. Encara no han acabat d’entendre el que és la democràcia.

Josep Bermúdez
Portaveu de
més Algemesí

A la premsa

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt