Prou de torturar… al veïnat!

En 2011 concorreguérem a les eleccions destacant dos punts que ens semblaven aleshores importants per al futur d’Algemesí i per al benestar de les persones: la necessitat d’una residència pública -de la que parlarem altre dia-, i la d’un Recinte Firal.

En 2023 tornem a portar de nou eixos dos punts al programa, però, pel que fa al tema del Recinte Firal, alguna cosa ha canviat: ja no som nosaltres sols els que el demanem. En 2011 molts pensàvem que el demanàvem per la nostra sensibilitat contra la tauromàquia, però hem de tindre clar que són dos temes diferents que no s’han de mesclar o mai avançarem.

A ningú se li escapa que la Setmana de Bous se sosté sobre dos pilars. Com el seu nom indica, un és el de les corregudes, pilar que a molta gent ens planteja problemes ètics pel maltractament i tortura als bous. Però un altre és el component lúdic i festiu, pilar que per a moltes persones és més important que el primer. I el Recinte ha de veure amb eixe segon pilar, no amb el primer. El que no podem continuar tolerant és que per a divertir-se uns, necessiten “torturar” a una part del veïnat. Sols cal donar-se un tomb per la pàgina de Facebook “Algemesí, el poble opina” i veure comentaris de gent que ja està farta. I eixos comentaris són sols la punta de l’iceberg, ja que molts prefereixen no pronunciar-se públicament per evitar “donar-se a conéixer”, i com si es tractara d’almorranes, ho sofreixen en silenci.

Però això és immoral, la diversió d’uns no es pot construir sobre el patiment i les molèsties a altres. Ara bé, això en Algemesí no sols s’ha consentit, sinó que s’ha fomentat, i ho ha fet tant PP com PSOE,tanto monta, monta tanto”. Ningú no pot ignorar que l’objectiu últim del “sequer de Vicent Ramón” va ser el facilitar el muntatge de les casetes, ni tampoc que la “cagada” de reforma que va fer Marta Trenzano tingué el mateix objectiu, tal i com va admetre en el debat electoral de 2023.

El Recinte Firal no sols serviria per a evitar eixa tortura al veïnat del parc o la plaça, sinó també per una cosa no menys important: per a millorar la qualitat de la festa. Amb un recinte com el d’Alzira, no sols les casetes que volgueren estar tota la nit de festa podrien fer-ho sense pràcticament restriccions d’horaris, sinó que es podrien portar grans cantants i grups que necessiten moltes hores per a muntar, cosa que en la plaça és impossible.

Però ens neguem a avançar, i això ens perjudica. Ara bé, si com el nostre lema diu, “Avancem amb Valentia”, tots i totes eixirem guanyant. Recinte Firal ja!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaça cap amunt